Plexiglas
Leverbaar binnen 4 werkdagen

  • Maak jouw keuze: glashelder, opaal en blockout
  • Direct op het materiaal UV-bestendig geprint
  • Ook contour gefreesde vormen
  • Optioneel met ophangsysteem
  • Reseller prijzen
  • Aanlevertijd tot 16.30 uur

Luxe, chique, oersterk én veelzijdig: dát is Plexiglas! Plexiglas, ook wel bekend als Acrylaat of Perspex is een thermoplast. Dat betekent dat het bij verwarming zachter wordt. Plexiglas is de...

Log eerst in om je bestelling te plaatsen

Prijzen zijn alleen zichtbaar voor onze partners. Log in of maak een account aan om te beginnen. Het is gratis!
Ik heb nog geen account
Ik wil een gratis account aanvragen.
  • Exclusief voor resellers in print
  • Advies, inspiratie en innovatie
  • Bestelgemak en korte levertijden
Inloggen
 

Wachtwoord vergeten?

Productinformatie
Omschrijving product

Luxe, chique, oersterk én veelzijdig: dát is Plexiglas!

Plexiglas, ook wel bekend als Acrylaat of Perspex is een thermoplast. Dat betekent dat het bij verwarming zachter wordt. Plexiglas is de meest voorkomende naam voor polymethylmethacrylaat. Deze kunststofsoort is lichter, sterker en duurzamer dan standaard dubbel glas. Plexiglas is de meest voorkomende naam voor polymethylmethacrylaat. Plexiglas is een zogenaamde thermoplast, dat houdt in dat het bij verwarming zachter wordt. Het materiaal heeft een luxe en chique uitstraling wordt voorzien van UV prints.

In elke vorm of formaat verkrijgbaar

Plexiglas is geschikt voor zowel indoor- als outdoortoepassingen en is in nagenoeg iedere vorm te frezen. Jouw print wordt direct op het acrylaat, aan de voor- of achterzijde geprint. Acrylaat is verkrijgbaar in verschillende diktes en zowel helder als opaal. Het materiaal heeft een maximale printbreedte van 201 bij 301 cm en is na 4 werkdagen al leverbaar.

Kies blockout folie voor extra bescherming en het tegengaan van doorschijnen

Bij de blockout variant wordt de achterkant van het materiaal voorzien van blockout folie. Dit maakt het mogelijk om het paneel met een blind ophangsysteem te monteren zonder dat het doorschijnt. Daarnaast biedt de folie extra bescherming van de print. Het betreft hier Plexiglas Helder geprint met full color met 200% wit op de achterzijde. Vervolgens wordt het paneel voorzien van Blockout Folie. Het materiaal heeft met blockout folie met een maximale printbreedte van 125 cm.

Montage plexiglas

Je kunt voor het bevestigen van jouw Plexiglas panelen kiezen uit verschillende mogelijkheden zoals: een blind aluminium ophangsysteem, gaten met afstandhouders of blinde ophangplaatjes. Houd er wel rekening mee dat Plexiglas krasgevoelig is.

Creëer een luxe uitstraling

De heldere variant van Plexiglas is een onovertroffen plaatmateriaal met een luxe uitstraling dat veel gebruikt wordt voor wanddecoratie zoals het bekende Foto op Plexiglas. De opaal variant van Plexiglas wordt veel toegepast voor Lichtbakplaten, displays, bewegwijzering of contour gevreesde letters en logo’s zoals Freesletters.

Door het gebruik van witprint creëer je bijzondere effecten zoals een Zandstraal effect. Lees ook het blog: wat is witprint in 4 stappen.

Materiaal Geëxtrudeerd plexiglas
Gewicht

3mm: 3.4 kg/m2

5mm: 5.82 kg/m2

10mm: 12 kg/m2

Brandwerend Nee
Bedrukking UV print
Variant Helder, Opaal, Blockout (Plexiglas Helder aan achterzijde voorzien van zwarte Blockout folie met witte lijmlaag)
Maximale formaat

205 x 305 cm, print tot 201 x 301 cm

Blockout folie heeft een breedte van 125 cm

Dikte 3 mm, 5 mm, 10 mm
Textuur Glad, glanzend
Afwerking

(Contour) frezen, boorgaten

Waterafstotend Ja
Translucent Ja

Change your language / Pas je taal aan.

Ik heb nog geen account.

Ik wil graag een gratis probo account.